Archive for februari, 2016

PostHeaderIcon Bericht van het SLO-Talentnetwerk voor leerkrachten, coördinatoren begaafdheid en IB’ers. Hopelijk tot 16 maart!

talentnetwerk

 

Beste lezer,

Het SLO-Talentnetwerk in de regio Flevoland organiseert minimaal tweemaal per jaar een netwerkbijeenkomst over talentontwikkeling.

Ditmaal houden we in de Week van de hoogbegaafdheid een netwerkbijeenkomst over het onderwerp plusklassen. We hebben Caroline Beijers bereid gevonden om voor ons een presentatie te houden over de Nationale Plusklas en aansluitend geven wij de gelegenheid om in kleine groepen over diverse aspecten van een plusklas verder te praten. Het doel van de bijeenkomst is om coördinatoren begaafdheid en leerkrachten van plusklassen uit de regio Flevoland met elkaar in contact te brengen en kennis & ervaringen uit te wisselen. We zijn welkom in De Columbusschool, één van de vier scholen in Almere waar voltijdshoogbegaafdheidsonderwijs gegeven wordt.

Datum: Woensdag 16 maart, van 19.30 tot 21.00 uur, inloop met koffie/thee vanaf 19.00 uur.

Locatie: Columbusschool, Marco Poloroute 56, 1363 LA Almere
Met vriendelijke groet,

De regio-coördinatoren van het SLO Talentnetwerk Flevoland:
Patricia Versnel (Almeers Talentenlab, Passend Onderwijs Almere)
Hanneke van Dasler (’t Klein Bolwerk, Psychologische hulpverlening)

PostHeaderIcon Spelletjesmiddag voor hoogbegaafde basisschoolleerlingen in de Columbusschool te Almere

Op 21 februari 2016 organiseert *Hoogbegaafd En Hoe Verder van 13.00- 16.00 een spelletjesmiddag voor (vermoedelijke) hoogbegaafde basisschoolleerlingen in Almere en omgeving.
Het is de eerste keer dat deze spelletjesmiddag in Almere wordt georganiseerd. In nauwe samenwerking met Passend Onderwijs is de gemeente Almere koploper in het verzorgen van onderwijs voor meer- en hoogbegaafden.
De Columbusschool in Almere Poort maakt deze onvergetelijke middag mogelijk. De Columbusschool profileert zich als DE meer- en hoogbegaafden school van Almere Poort en omstreken.
Workshops zullen worden gegeven door:
– Bert Calis van 999-games ‘Speluitleg en spelontwikkeling’
– Wen Zhang van Chineestaalinstituut Almere ‘Introductiecursus’
– Fanny Cattenstart van Grip op Talent ‘Denken en zijn. Hoe zit het (hoog)begaafde kind in elkaar’
– Marloes van Oostveen van Beter voelen ‘Voetmassage bij je eigen kind’
Daarnaast kan er onder begeleiding geknutseld en gespeeld worden.
De middag is bedoeld als informatie- en ontmoetingsplek voor ouders en kind maar is zeker ook interessant voor professionals.
Aanmelden voor de spelletjesmiddag kan via hbehv21feb@gmail.com
Als entree wordt een bijdrage gevraagd van 4,00 per persoon (we hebben geen pinapparaat).
Voor de workshops kan aan de deur worden ingeschreven, daarvoor is een beperkt aantal plaatsen.
Adres spelletjesmiddag van 13.00-16.00:
Marco Poloroute 56
1363 LA Almere (Poort)
*HEHV is in 2013 opgericht door moeders van hoogbegaafde kinderen die op zoek waren naar informatie, andere ouders, passend onderwijs en peers voor hun kinderen in Almere.

PostHeaderIcon Lezingen Pabo Almere op 24 februari

Bericht voor PABO-studenten te Almere. Voor degenen die op de Dag van de Leraar verstek moesten laten gaan: 24 februari geeft de Nationale Plusklas weer een lezing over hoogbegaafdheid, maar dan op de Pabo. Momenteel stemmen we de inhoud van deze lezing af met de Pabo, meer informatie volgt. Ik hoop jullie de 24e te mogen begroeten!

PostHeaderIcon Rubrics

En daarom is het zo zinvol om met rubrics te werken! Wie deze nog niet toepast in zijn/ haar onderwijs en er wel nieuwsgierig naar is: http://www.slo.nl/voortgezet/vmbo/themas/Rubrics/.
Of schrijf in voor de cursus: “Plusklas opzetten” van de Nationale Plusklas: daarin wordt de beoordeling met rubrics ook meegenomen. Na de cursus beschik je over kant-en-klare rubrics op het gebied van 21e eeuwse vaardigheden. Stuur een pb-tje voor meer informatie. Afbeelding: Lesje op School.

 Lesje op School