PostHeaderIcon Winnaar training op maat bekendgemaakt door ambassadeur Ben Daeter

Jawel! Onze ambassadeur, Ben Daeter, heeft zich gebogen over de reacties van scholen om in aanmerking te komen voor een gratis training op maat. Hierbij zijn reactie:

Het was buitengewoon moeilijk om een winnaar aan te wijzen voor de training op maat van de Nationale Plusklas. Ik zou het alle drie de scholen zo graag gunnen. Waar let je op als je toch moet beslissen?
Mij sprak de bescheidenheid van de school in Almere erg aan: ‘Lijkt mij heel leuk, maar wij zijn met onze klas nog niet zo ver, denk ik’. sBij basisschool Polstok dacht ik onmiddellijk: wat fijn dat men daar een plusgroep gestart is, waarbij vooral een onderzoekende houding en creatief denken gestimuleerd
worden. Wat geweldig!
Bij de twee onderwijsgemeenschappen (5 scholen) zijn ze al met een plusgroep gestart. Fantastisch toch! Men zou daar graag alle leerkrachten van deze scholen een training willen laten volgen. Prima toch! Moet ik me bij een beslissing over het toekennen van een training laten leiden door die genoemde bescheidenheid of dat men graag alle leerlingen wil stimuleren tot een
onderzoekende houding en een creatief denken of door de wens om een groot aantal leerkrachten zo’n training te geven (waar dus heel veel leerlingen mee gebaat kunnen zijn)?
Ja, ik ga nu maar door de knieën en kies er voor dat zoveel mogelijk leerlingen indirect van zo’n training profijt kunnen hebben en waarbij een onderzoekende houding en creatief denken bevorderd gaan worden. Daarom roep ik Plusgroep OG Zwem en Plusgroep OG de Tweesprong tot de winnaar uit!

Ben Daeter, ambassadeur van de Nationale Plusklas.

Van harte gefeliciteerd Plusgroep OG Zwem en Plusgroep OG de Tweesprong! Sturen jullie even een pb-tje met contactgegevens? Dan kunnen we een afspraak maken om de training vorm te gaan geven.

Voor de overige scholen: heel veel succes met al jullie goede initiatieven! PB ons gerust als we iets voor jullie kunnen betekenen!


Comments are closed.