PostHeaderIcon Boekentip sociaal emotionele ontwikkeling

Boekentip voor ouders en leerkrachten: ben je er aan toe om jouw kinderen/ leerlingen enkele stappen te laten zetten op sociaal emotioneel gebied? Lees dan: De 7 eigenschappen van Happy Kids! Scholen kunnen via het CPS ook nog een posterset bestellen aan de hand van dit boek voor gebruik in de klas. De gewoonten zijn:
– Wees pro-actief
– Begin met het einddoel voor ogen
– Belangrijke zaken eerst
– Denk win-win
– Eerst begrijpen dan begrepen worden
– Creëer synergie
– Houd de zaag scherp

Per gewoonte wordt het gedrag dat er bij hoort beschreven. Bij pro-actief zijn hoort bijvoorbeeld:
– Ik neem initiatief en verantwoordelijkheid
– Ik bereid me voor
– Ik kan zelf kiezen wat ik doe
– Ik kan kiezen hoe ik me voel
– Ik zorg ervoor dat ik onthoud wat ik moet doen.
Mooie bespreekpunten dus!
http://www.bol.com/…/de-zeven-eigenschapp…/1001004006538734/


Comments are closed.