PostHeaderIcon Bewerkingen op papier

Wie kent ze niet? Intelligente kinderen die alles uit hun hoofd willen uitrekenen en geen kladpapier gebruiken. Dat gaat lang goed, maar op een gegeven moment worden er toch echt (veel) fouten gemaakt. Om de kinderen toch “aan het kladpapier” te krijgen kun je de metafoor van de computer gebruiken. Op de harddisk/ het werkgeheugen kun je ongeveer 7 items kwijt/ opslaan. Als de harddisk/ het werkgeheugen vol is, gebruik je een extern geheugen; het kladpapier. Eén keer uitleggen en daarna hoef je alleen maar naar het extern geheugen te verwijzen, als je de kinderen ziet modderen. Mijn ervaring is dat de kinderen deze uitleg accepteren en waarderen! En dat ze op termijn meteen met kladpapier aan de slag gaan, omdat ze merken dat dat vlotter werkt. Succes!


Comments are closed.