Archive for september, 2015

PostHeaderIcon Lezing Nationale Plusklas bijwonen?

Op de Dag van de Leerkracht een lezing van de Nationale Plusklas bijwonen? Aanmelden kan tot en met zondag! Hopelijk tot ziens!
http://www.onderwijsdagalmere.nl/deelnemers.aspx

PostHeaderIcon Versnellen

Naast compacten en verrijken is versnellen een optie voor hoogbegaafde leerlingen. Om te beslissen of versnelling wenselijk is, kan gebruik gemaakt worden van de versnellingswenselijkheidslijst van het Centrum voor Begaafdheidsonderzoek (CBO).
Nicholas Colangelo heeft onderzoek gedaan naar versnellen. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat dit voor veel hoogbegaafde leerlingen een goed middel kan zijn om hun schoolperiode zo prettig mogelijk te doorlopen. Klik hier voor meer informatie.

PostHeaderIcon Leerschool

Voor degenen die het persoonlijke verhaal achter de Nationale Plusklas willen weten: ik nodig je uit “Leerschool” te lezen, een hoofdstuk uit het kantelboek.

PostHeaderIcon Filosofie

Leerkrachten die filosofie willen geven zouden gebruik kunnen maken van de methode “Denken door filosofie”: een beproefde lesmethode voor groep 4 t/m 8 waarmee niet alleen zes kerndoelen worden gedekt, maar waarbij ruimte ontstaat voor kinderen om ideeën te ontwikkelen en hierover te praten met andere kinderen! Zie ook: http://www.filosofie.svpo.nl/nieuws00008.htm

PostHeaderIcon Leren programmeren

Leerkrachten die de beschikking hebben over voldoende computers kunnen hun leerlingen (gratis) leren programmeren met het programma Scratch. Zie https://scratch.mit.edu/