Archive for juni, 2015

PostHeaderIcon Voorproefje nieuwe boek Ben Daeter over epigenetica!

Beste bezoeker,

Trots zijn wij op het feit dat onze ambassadeur, Ben Daeter, u en ons alvast een voorpoefje van zijn nieuwe boek over epigenetica wil geven. Kijk voor meer informatie op ons blog.

 

PostHeaderIcon Jong ondernemen; BizWorld

Leuk project om in de plusklas te gebruiken. Klik hier.

BizWorld is een vakoverstijgend ondernemersspel, waarbij leerlingen hun eigen bedrijf runnen. Ze ontdekken de basisbeginselen van het bedrijfsleven, ondernemer- schap en de economie. Tijdens dit project ontwikkelen ze bovendien waardevolle vaardigheden op het gebied van rekenen en taal. Zo leren ze bijvoorbeeld omgaan met (fictief) geld. Daarnaast leren kinderen met BizWorld meer over zichzelf, de wereld, samenwerken, communicatie, kritisch denken en presenteren. Hiermee draagt het project bij aan maar liefst 23 van de 58 kerndoelen basisonderwijs. Ook sluit het aan bij de 21st Century Skills, de belangrijkste vaardigheden voor jongeren in de hedendaagse samenleving.

PostHeaderIcon “Expeditie Moendoes”; een feestje voor de plusklas!

Een aanrader om in de plusklas te gebruiken; het spel “Expeditie Moendoes”. Wetenschap in de breedste zin van het woord, gratis te downloaden: http://www.praktijk.nu/lesmateria…/…/expeditie-moendoes.html