Archive for april, 2015

PostHeaderIcon Inschrijving voor bridge 2015-2016 nu van start!

Tussen de zomer- en herfstvakantie geeft juf Riki elke woensdagmiddag bridge van 15.00 uur tot 16.00 uur!

Kosten € 72,= per cursus per kind. Aanmelden via caroline@nationaleplusklas.nl.DSCI0523

PostHeaderIcon Inschrijving voor science en tantrix 2015-2016 nu van start!

Tussen de herfst- en kerstvakantie geeft meester Onno elke woensdag science en tantrix! Respectievelijk van 15.00 uur tot 16.00 uur en van 16.00 uur tot 17.00 uur.

Kosten €64,= per cursus per kind. Aanmelden via caroline@nationaleplusklas.nl.DSCI0497DSCI0529

 

PostHeaderIcon Buitenschoolse activiteiten 2015-2016

Op 29 april a.s. wordt op “De Schakel”, Kennemerland 17, een open middag gehouden van 15.00 tot 17.00 uur waarbij hoogbegaafde kinderen en hun ouders kennis kunnen maken met het buitenschoolse aanbod voor komend schooljaar. De activiteiten variëren enorm. Van denkspelen tot leren leren en sociaal emotionele ontwikkeling. Maar ook voldoende cognitieve uitdaging, zoals het vak science! Deelname aan de open middag is gratis. Schrijf u en uw kind nu in!

PostHeaderIcon Nationale Plusklas begeleidt hoogbegaafde kinderen

Hoogbegaafde kinderen die begeleiding nodig hebben op het gebied van hun persoonlijke ontwikkeling, angsten, het zich niet goed kunnen uiten en/of  werkhoudingsproblemen worden door de Nationale Plusklas begeleid op basis van het KIEW-systeem.

PostHeaderIcon Columbusschool Almere gaat ook voor keurmerk!

De “Columbusschool” te Almere, die zowel fulltime hoogbegaafdenonderwijs biedt als een plusklas, gaat ook deelnemen aan het keurmerktraject. Welkom! We maken er een mooi traject van!

PostHeaderIcon Leeuwenhoekschool Hilversum gaat op voor keurmerk

De Leeuwenhoekschool te Hilversum, toekomstig Sterrenschool, gaat op voor het keurmerk van de Nationale Plusklas. Deze school gaat werken met ateliers, waaronder een rekenatelier, taalatelier en een talentatelier! We hopen op een vruchtbare en prettige samenwerking en bedanken de Leeuwenhoekschool voor het in ons gestelde vertrouwen.

Leeuwenhoekschool

PostHeaderIcon Keurmerktraject rond!

Na maandenlang hard werken is het er: het keurmerktraject voor plusklassen waarbij scholen die hun plusklas op orde hebben het Nationale Plusklas-keurmerk kunnen ontvangen en andere scholen een begeleidingstraject kunnen aanvragen om dit keurmerk te gaan behalen. De eisen om het keurmerk te kunnen behalen zijn niet alleen gebaseerd op landelijk onderzoek maar ook op de brede ervaring van de professionals in mijn netwerk die, net als ik, veel ervaring hebben met het opzetten van plusklassen en/of fulltime onderwijs voor hoogbegaafden. Ik wil hen bedanken voor het sparren en hoop op een prettige samenwerking voor de toekomst!

PostHeaderIcon Nationale Plusklas heeft ambassadeur!

Ambassadeurschap

Wij zijn blij te kunnen melden dat de Nationale Plusklas een ambassadeur heeft! En niet zo maar iemand. Het werk van Nationale Plusklas wordt een warm hart toegedragen door Ben Daeter. Hij fungeert als klankbord en ambassadeur.

ben daeter

 

Ben Daeter is in vele sectoren van het onderwijs werkzaam geweest en heeft de verschillen tussen leerlingen van nabij meegemaakt. Als onderwijskundige is hij er op gespitst dat ook hoogbegaafde kinderen in ons onderwijs voldoende tot hun recht komen.

Ben Daeter is de schrijver van o.a.:

vriendjesslimmer dan je oudersverborgen hoogbegaafdheidHoogbegaafde kinderen met stoornissenonderwijs aan hoogbegaafdenleonarda

PostHeaderIcon Open middag buitenschoolse activiteiten

Woensdag 29 april om 15.00 uur wordt op “De Schakel”, Kennemerland 17, een open middag gehouden m.b.t. het aanbod van buitenschoolse activiteiten voor hoogbegaafde leerlingen voor komend schooljaar. Ook niet-Schakelleerlingen zijn van harte welkom. Klik hier om aan te melden. Wij hopen op uw komst!

PostHeaderIcon Interview Radio Lelystad over aanbod meer- en hoogbegaafden PCBS “De Schakel” Lelystad

Radio Lelystad