Archive for november, 2012

PostHeaderIcon Hoogbegaafde kinderen met stoornissen

Ben Daeter schrijft momenteel zijn tweede boek over hoogbegaafde leerlingen. De werktitel luidt “Hoogbegaafde kinderen met stoornissen. Wat iedere ouder en onderwijsgevende zou moeten weten”. Ik werk hier graag aan mee, omdat ik me oprecht afvraag hoeveel hoogbegaafde kinderen gesignaleerd zijn als AD(H)D-er omdat zij bij een gebrek aan passend onderwijs afwijkend gedrag zijn gaan vertonen. Ik hoop dat u het boek gaat lezen. Zodra de publicatiedatum bekend is, meld ik het op deze site. Wilt u informatie over Ben Daeters eerste boek dan kunt u hier het bericht van april nogmaals lezen:

April 2012

Het boek “Hoogbegaafde kinderen. Leonardo-onderwijs. Recht van het kind- Uitdaging voor ons” van Ben Daeter is verschenen. Als lid van het leerkrachtenpanel heb ik hier vol enthousiasme en met passie aan meegewerkt.

Hoogbegaafde kinderen, Ben Daeter

Wilt u meer informatie over dit boek? Klik dan op de afbeelding van het boek.

 

PostHeaderIcon Vandaag presentatie op Lelystadse basisschool gegeven; enthousiaste leerkrachten!

De onderwijsinspectie eist van scholen dat zij ook hun excellente leerlingen uitdaging bieden. Langzaamaan krijgt deze “vergeten” groep leerlingen steeds meer aandacht; top! Het past bij het beleid van de overheid, waarin Nederland als kenniseconomie wordt beschreven.